Algemeen


Salto is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), de landelijke organisatie waar oa. turnen is ondergebracht. De meeste wedstrijden worden in KNGU-verband georganiseerd (landelijk of in de regio). Voor meer informatie kijk op www.kngu.nl.

Wedstrijdkleding

Tijdens de wedstrijden is het verplicht om een Salto-tenue aan te hebben. Dit is voor de meisjes en jongens verschillend:Meisjes: Een zwart turnpakje met witte ster. Dit is te koop bij de juf/meester op de les en kost € 45,00.
Jongens: Een zwart kort broekje en een wit Salto-shirt. Het broekje kan je bij een sportwinkel kopen, het Salto-shirt is te koop bij de juf/meester op de les en kost € 5,00.

Oefenstof

De oefeningen die je kan turnen hebben we in gewoon Nederlands beschreven. Je vindt die op onze website op een speciale pagina. Ze staan in pdf formaat per niveau je zo’n bestand dus gewoon downloaden en uitprinten. Dan kan je ook thuis oefenen!
Klik hier om naar de speciale oefenstofpagina te gaan.

Logo KNGU
Hieronder vind je ook de linken naar de KNGU website waar je de officiële oefenstof kan vinden, samen met filmpjes van de verschillende oefeningen.


link naar kngu site met oefenstof voor meisjes/dames
 
link naar kngu site met oefentstof voor jongens/heren